Geld en zo

Alle informatie die van belang kan zijn over geldzaken vind je hier. We lichten leningen en hypotheken toe, doen uit de doeken welke spaarvormen en beleggingsfondsen er zijn en laten je de risico’s van geld zien.

Geld lenen
Als je besluit geld te lenen, is het van groot belang dat je duidelijkheid hebt in je situatie. Stel jezelf kritische vragen. Ga na of het nodig is om nu geld te lenen en vraag jezelf af of je het geleende bedrag weer kunt terugbetalen. Wanneer je zeker weet dat je geld wil lenen, is het goed om je te oriënteren op de leenmarkt. Op deze website heb je een uitgebreid overzicht aan leningen tot je beschikking staan. Er zijn talloze leningen, maar de meest voor de hand liggende zijn nog wel het doorlopend krediet en de persoonlijke lening. Snelle leningen, zoals het flitskrediet, zijn vaak voor korte overbruggingen en nemen hoge kosten met zich mee.

Geldzaken op een rij
Financieel gezien gebeurt er veel. De meeste mensen (en zeker mensen met een eigen woning) hebben te maken met een hypotheek, de aflossing en de rente ervan, en met talloze verzekeringen. Daarnaast wordt er nog wat gespaard en zijn er maandelijks veel uitgaven. Omdat deze geldzaken in sommige gevallen door elkaar lopen, is het goed om je geldzaken op een rij te zetten. Dit kun je zelf doen, door bijvoorbeeld een map aan te maken met alle financiële stukken. Ook kun je een financieel experts vragen je te ondersteunen. Want één ding is zeker: als je geldzaken overzichtelijk zijn, is je hoofd dat ook.

Creditcards of niet?
Een creditcard is in feite ook een lening. Aan de hand van de creditcard kun je betalen. Dat geld wordt niet van je rekening afgeschreven, maar geleend bij de creditcardmaatschappij. Dat betekent dat je hier ook rente over moet betalen. Dus het is niet altijd handig om alles maar met een creditcard te betalen. Zeker wanneer je zelf voldoende financiële middelen hebt, adviseren wij gewoon met je pinpas te betalen. Zo voorkom je dat je op een dag geconfronteerd wordt met hoge rentebedragen. Een creditcard is wel heel handig wanneer je veel in het buitenland bent en niet zeker weet of je pinpas daar zal werken. In dat geval kun je een creditcard aanschaffen die ook nog andere voordelen biedt, zoals een automatische reisverzekering bijvoorbeeld.

Geldzaken overzichtelijk maken
Zoals je hebt kunnen lezen zijn er nogal wat geldzaken op te noemen. Met leningen, hypotheken, beleggingen, verzekeringen en spaarvormen heb je slechts het topje van de ijsberg gehad. Wanneer je dieper op die thema’s ingaat, zul je merken dat het steeds ingewikkelder wordt. Om die reden is het goed om geldzaken zo inzichtelijk mogelijk te maken. Zorg ervoor dat je altijd weet waar je mee bezig bent en voorkom dat je in de financiële problemen raakt.