Leningen overzichtelijk

Lenen is nog nooit zo makkelijk geweest. Nu we internet hebben kunnen we met een enkele druk op de knop over alle informatie beschikken die we willen hebben. Leningen zijn binnen handbereik. Online kun je veel informatie vinden en zelfs leningen afsluiten. De drempel om geld te lenen is daarom een stuk lager komen te liggen. De komende weken zullen we op deze site enkele leningen eens grondig onder de loep nemen, om zo een eerlijk en onafhankelijk overzicht te kunnen bieden. Want geld lenen blijft, ondanks het gemak, een voorzichtige zaak. Deze keer behandelen we de volgende leningen:

WOZ krediet
Het WOZ krediet is een lening die behoort tot de doorlopende leenvormen. Deze lening houdt het midden tussen een hypotheek en een zogenoemd rentekrediet. Middels de WOZ-waarde van een woning wordt de hoogte van het WOZ krediet bepaald. De afkorting WOZ staat voor Waarde Onroerende Zaken. Dat betekent dat deze lening alleen afgesloten kan worden door mensen die een eigen woning bezitten.

Consumptieve kredieten
Het consumptief krediet is een verzamelnaam voor leningen die gebruikt worden om goederen aan te schaffen, die een beperkte houdbaarheid hebben. Onder het consumptief krediet vallen onder meer de persoonlijke lening, het doorlopend krediet, huurkoop en het rentekrediet. Vaak worden auto’s en reizen gekocht via deze consumptieve kredieten. De meeste consumptieve kredieten zijn gewoon bij de bank af te sluiten, maar ook kredietverstrekkers bieden deze leningen aan.

Minilening
Omdat het soms handig is om een klein bedrag te lenen, is de minilening bedacht. Het betreft hier een lening die door commerciĆ«le bedrijven wordt aangeboden en die per sms of het internet is af te sluiten. Het gaat om kleine bedragen, vaak van slechts enkele honderden euro’s. Omdat je hier te maken hebt met een commercieel bedrijf, en dus niet met een bank, betaal je geen rente maar behandelingskosten. Die kunnen in sommige gevallen hoog oplopen.

Advies
Bovenstaande informatie dient als advies bij het vinden van de juiste lening. Om nog beter voorbereid te worden kun je op het internet op zoek naar meer informatie. Via deze website hopen we dat die informatie binnen handbereik ligt. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd bij een bank of kredietverstrekker langs gaan. Zij zullen je informatie kunnen geven die van toepassing is op je eigen situatie.